Konkurs za finansiranje projekata iz oblasti dečje zaštite

Bez autora
Mar 24 2011

Gradski sekretarijat za dečju zaštitu rapisao je konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija iz oblasti dečje zaštite. Od predloženih projekata se očekuje da nedvosmisleno budu usmereni na zaštitu dece i unapređenje vaspitno-obrazovnog rada sa predškolskom decom u delu koji nije obuhvaćen obaveznim Osnovama programa vaspitno-obrazovnog rada. Cilj konkursa je da podrži održive projekte koji ponuđenim programima predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih programa u sistemu dečje zaštite i predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Na konkursu mogu da učestvuju društvene i nevladine organizacije registrovane u Beogradu najmanje dve godine, koje iza sebe već imaju realizovane i kvalitetne projekte. Na prošlogodišnjem konkursu resorni sekretarijat finansirao je i projekat “doktori – klovnovi”, koji obilaze decu koja su na lečenju u pedijatrijskim ustanovama, kao i projekte koji su podržavali društvenu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju i romske dece koja borave u Svratištu i novootvorenom dnevnom centru za decu ulice na Novom Beogradu.

Konkurs za finansiranje projekata iz oblasti dečje zaštiteGradski sekretarijat za dečju zaštitu rapisao je konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija iz oblasti dečje zaštite.

Od predloženih projekata se očekuje da nedvosmisleno budu usmereni na zaštitu dece i unapređenje vaspitno-obrazovnog rada sa predškolskom decom u delu koji nije obuhvaćen obaveznim Osnovama programa vaspitno-obrazovnog rada. Cilj konkursa je da podrži održive projekte koji ponuđenim programima predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih programa u sistemu dečje zaštite i predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na konkursu mogu da učestvuju društvene i nevladine organizacije registrovane u Beogradu najmanje dve godine, koje iza sebe već imaju realizovane i kvalitetne projekte.

Na prošlogodišnjem konkursu resorni sekretarijat finansirao je i projekat “doktori – klovnovi”, koji obilaze decu koja su na lečenju u pedijatrijskim ustanovama, kao i projekte koji su podržavali društvenu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju i romske dece koja borave u Svratištu i novootvorenom dnevnom centru za decu ulice na Novom Beogradu.

Tokom prethodnog konkursa obezbeđena su sredstva i za opremanje dečje sobe za porodilje i bebe u okviru Sigurne kuće, a podržano je i više manjih projekata koji pomažu deci sa smetnjama u razvoju.

Rok za podnošenje prijava je 8. Aprila 2011. godine, a svi odobreni projekti moraju biti realizovani do 31. jula 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik